«Сатурн» готовий допомагати Черкасам

«Сатурн» готовий допомагати Черкасам

Сьогодні відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Українською Асоціацією виробників (ТОВ «Сатурн-Холдинг») і Черкаською міською радою та її виконавчим комітетом. Цим документом сторони засвідчують свої наміри співпраці в питаннях розвитку громадських просторів міста Черкаси, поліпшення міської інфраструктури та підвищення туристичної привабливості нашого міста. Власне, „ Сатурн “ позиціонує себе як соціально відповідальне підприємство, яке готове не лише бути бюджетно утворюючим, а й активно співпрацювати на ринку праці та готувати через систему черкаської профтехосвіти кадри, які будуть залучені у виробництво новоутвореного заводу. Поки що президент холдінгу «Сатурн» Олександр Громико обіцяє забезпечити близько 500 черкасців. Відкриття нового унікального заводу на майданчику колишнього заводу «Строммашина» плануюють уже наприкінці цієї зими.

Наразі, Олександр Володимирович зазначив, що монтування обладнання вже добігає кінця:
— Ми вже завозимо обладнання та наприкінці березня маємо запустити виробництво побутових пічок. А до травня підготувати до запуску цех з виробництва холодильників ( на 300 тис. холодильників на рік ). Це буде енергоефективна продукція європейського зразка, яка незмінно користується споживацьким попитом.
За словами президента холдінгу, Черкаси були обрані серед інших обласних центрів України та дійсно сподобались особливим режимом сприяння такого роду бізнесу. У підписання меморандуму про співпрацю з міським головою Анатолієм Бондаренко Олександр Громико вбачає «зелене світло», яке дозволить доволі швидко запустити потужності заводу. Звісно, від такого сприяння, говорить Громико, Черкаси лише виграють.

«Сатурн» готовий допомагати Черкасам

— Для будь-якого інвестора подібного роду розуміння з боку міської влади є великим плюсом, — наголосив Олександр Володимирович. — Як голова Асоціації виробників України я готовий рекомендувати Черкаси для входження задля будівництва нових виробництв. Крім того, Черкаси та Черкащина б є дуже зручними у плані логістики. Поки , що я мінусів не бачу та сподіваюсь , що їх не буде.
Начальник відділу реклами та міського середовища Андрій Поліщук розповів про те, чим, власне, зможе допомогти місту «Сатурн» у його сфері. За його словами, підприємство допоможе місту встановити елементи благоустрою у вигляді архітектурних принад, фонтанчиків, пам’ятників та скульптур. З такою ініціативою виступив сам Олександр Громико, який бачив, як прикрашають європейські міста і має бажання внести позитивні корективи у вигляд міста.
Цікаво, що говорячи про ці аспекти співпраці Анатолій Бондаренко зауважив, що не хоче більше скандалів на кшталт «фонтанчика з ангел очками».

— Ми обов’язково будемо радитись з громадою, — прокоментував мер. — Я думаю, що залучимо найкращих фахівців сфери дизайну міського середовища. До речі, я надзвичайно задоволений підсумком перемовин та підписанням меморандуму та тими позитивними наслідками, які він обіцяє місту. 500 робочих міст з зарплатою значно вищою за середню — це надзвичайно добре для нас. Погодьтесь, не щоденно у нашій країні відкриваються подібні виробництва.

Тетяна Балякіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x