Згодом черкащани зможуть реєструвати місце проживання онлайн

Згодом черкащани зможуть реєструвати місце проживання онлайн

Органи реєстрації здійснюватимуть ведення реєстрів територіальних громад лише в електронній формі з першого квітня. Нині фахівці сформували дані 42 із 66 об’єднаних територіальних громад Черкащини. Про це інформує Управління ДМС України в Черкаській області.

Для реєстрації місця проживання/ зняття з реєстрації потрібно буде заповнити коротку заяву на порталі або в застосунку «Дія». Протягом року до експерименту приєднаються найбільші українські міста. Реєстрація місця проживання онлайнце спільна ініціатива Міністерства цифрової трансформації, Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної служби та Міністерства оборони.

Управління ДМС України в Черкаській області спільно з Департаментом регіонального розвитку Черкаської обласної державної адміністрації провели онлайн-навчання з представниками органів місцевого самоврядування щодо забезпечення передання інформації про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування в електронній формі.

Представник Державного підприємства «Документ» Василь Буржинський окремо роз’яснив практичні аспекти документообігу в новій відомчій інформаційній системі ДМС співробітникам відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Управління ДМС України в Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x