12 службових автомобілів передали амбулаторіям Черкащини

12 службових автомобілів передали амбулаторіям Черкащини

Дванадцять автомобілів для лікарських амбулаторій передали територіальним громадам Черкащини 12 березня. Автівки придбали у межах програми Президента України, що спрямована на розвиток охорони здоров’я в сільській місцевості. Про це інформує пресслужба ОДА.

Загальна вартість авто становить 5 млн 944 тис. грн. Транспортні засоби пройшли необхідне технічне оформлення. Зокрема, їх скерували в Жашківський, Канівський, Лисянський, Уманський, Черкаський, Чорнобаївський райони.

За словами голови ОДА Олександра Скічка, нові службові автівки з’являться ще в шести амбулаторіях до кінця березня.

– Я прекрасно розумію, що таке автомобіль для сімейного лікаря в сільській місцевості. Ми будуємо амбулаторії на Черкащині та поступово закуповуємо для них автомобілі. Взагалі на 2021 рік у нас у пріоритеті медична галузь. Цього року ми подавали кілька проєктів, які стосуються медичної галузі в межах фінансування ДФРР. Сподіваємося, що ці проєкти пройдуть, адже це стосується наших обласних закладів, зокрема, обласної лікарні і кардіоцентру, – зазначив Скічко.

Завдяки програмі підтримки розвитку медицини на селі в області збудували 17 нових амбулаторій, у п’яти лікарнях здійснили капітальний ремонт, закупили 55 нових авто. У селах Черкащини почали активно застосовувати телемедицину.

– Поки що для нас передача таких машин – подія, а хотілося, щоб це було нормою. І всі територіальні громади, до найменших, мали хороші сучасні якісні авто. Адже йдеться про порятунок життів, коли важлива кожна секунда. Про комфорт лікарів, які працюють по 18 годин на добу. Наші лікарі, як і військові, – на передовій боротьби. Завдання влади – створити всі умови для вашої праці, шановні медпрацівники, – додав очільник ОДА Олександр Скічко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x