Черкащани обговорили права на працю людей з інвалідністю

Черкащани обговорили права на працю людей з інвалідністю

Зустріч за участі людей з інвалідністю, які є представниками різних громадських об’єднань міста та області, відбулася в Черкасах. Присутні обговорили реалізацію права на працю, фактичний стан та можливі шляхи вирішення питання. Захід минув під гаслом – «Безбар’єрність – право, а не розкіш!».

Директорка Черкаського відділення фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ольга Хоменко роз’яснила чинне законодавство щодо працевлаштування людей з  інвалідністю та поділилася практичними порадами.

– Також з учасниками ми спільно попрацювали рекомендації з приводу розробки міської та обласної програм щодо безбар’єрності. Ми порушили не лише основні проблеми, а й позитивні зміни, хоч їх і не так багато, як би того хотілося», – зазначила ініціаторка й організаторка зустрічі, голова ГО «Життя без бар’єрів», представниця Національної Асамблеї людей з інвалідністю України в Черкаській області Леся Валяєва.

Дані напрацювання спрямують до профільних структурних підрозділів Черкаської міської ради та обласної державної адміністрації з метою розробки та ухвалення актуалізованих місцевих програм щодо безбар’єрності.

Після обговорення для людей з інвалідністю підготували: майстер-класи з розпису пряників, музика, пісні, фуршет і подарунки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x