На Черкащині очікується потепління і посилення опадів

На Черкащині очікується потепління і посилення опадів

В атмосфері над Черкащиною розпочинається перебудова північних процесів на західні, а це значить, що весна активніше набиратиме обертів. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Осередок арктичного холоду на сході почав руйнуватися, і вже не заважатиме надходженню тепла із заходу. До того ж з кожним днем посилюється сонячна енергія, що є вагомим внеском у формуванні погоди.

Всі весняні атрибути діють: незважаючи на промерзання ґрунту 6-14 см, сніг майже зійшов, льодовий покрив на водних об’єктах області зруйновано. 24-28 лютого розпочалася весняна повінь, рівні води у Кременчуцькому водосховищі підвищилися на 5-10 см.

Сьогодні погоду нашого регіону формують атмосферні фронти північноатлантичного циклону, які вже посипають снігом Черкащину і все це на фоні рвучкого вітру 15-20 м/с. Температура найближчої ночі 0-2º морозу, завтра вдень 6-8º тепла.

За прогнозом, у суботу вдень атмосферні фронти залишать наш регіон, тому опади поступово припиняться. Значно потепліє, температура вночі близько 0º, вдень 5-10º тепла.

Холод, який проник у район Середземного моря, посилює процес циклогенезу, тому візитною карткою нового тижня стане вихід південного циклону, а це значить опадів побільшає.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x