Дев’ять культурних проєктів отримають фінансування від Черкаської міськради

Дев’ять культурних проєктів отримають фінансування від Черкаської міськради

Розгляд проєктів на виділення грантів у галузі культури в Черкасах завершився. Про це інформують у Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Цього року на фінансування грантів із бюджету виділено 344 038 гривень. За словами заступниці міського голови Анастасії Чубіної, проти минулого року це майже в половину менше.

З цієї суми 80% (275 тис. грн) було виділено на проєкти, які реалізовуватимуть на умовах співфінансування. Решта грошей – 68 807 грн – піде на фінансування проєктів доповнювалього характеру. Всього було подано 34 різнопланові проєкти, тому Експертна рада розглядала їх кілька днів.

Цьогоріч на умовах співфінансування з грантового фонду було обрано 6 проєктів: видання театралізованої розмальовки Анни Куриленко «Диво-ліс», «Черкаські кінозустрічі» до дня Незалежності, цикл заходів «Cherkasy SUP Station Event», казка-мюзикл «Острів дитячого Різдва», створення вуличного муралу «Етнографічні мотиви у творчому доробку Данила Нарбута» та ювілейний сольний концерт вокального ансамблю «Lucky girls band».

За бюджетні кошти буде реалізовано три проекти недоповнювального характеру: документальний фільм «Jazz Days Черкаські джазові дні 1989-2019», «Тихі концерти» біля обласного онкодиспансеру та «Великодня майстерня», де юних черкасців будуть навчати писанкарству.

– Приємно, що в нашому місті так багато талановитих, креативних та активних людей, які прагнуть розвивати Черкаси як культурний та мистецький простір. А тим, хто не переміг цього року, хочу побажати натхнення й наполегливості, адже вони зможуть взяти участь у конкурсі у наступному році, – зазначила Анастасія Чубіна.

 

Читайте також: Міністр розвитку громад і територій відвідав «Країну добра» в Черкасах

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x