«Не може одна фірма-монополіст утримувати всі Черкаси», – Олександр Радуцький

«Не може одна фірма-монополіст утримувати всі Черкаси», – Олександр Радуцький

Депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький розповів про монополіста, що з’явився в місті 2018 року. Спочатку вони називали себе «Сантехбудконструкцією», а зараз – це «Нова якість». Ці фірми монополізували по Черкасах сегмент утримання житлово-поверхових будинків та вивезення негабаритного сміття.

Як розповів Радуцький, 2018 року у виконавчому комітеті міськради були представники партій «Самопоміч», «Свобода», «Батьківщина» і міський голова Бондаренко. Тоді вони провели конкурс і проголосували за те, щоб у Черкасах з’явилися фірма, яка взяла на обслуговування 848 будинків – «Сантехбудконструкція». Вона мала утримувати будинки й надавати їм ті послуги, що раніше надавали СУБи.

– Однак інші комунальні підприємства до участі в конкурсі не допустили, їх навіть не розглядали з їхніми тарифами. Відповідно надали можливість фірмі «Сантехбудконструкція» підписати угоди (замість неї їх підписала тодішня заступниця міського голови Людмила Бордунос, виконком надав їй це право). Але жоден із мешканців нашого міста навіть не знав, що це відбувається, – зауважує депутат облради.

За словами Радуцького, унаслідок цих подій тариф зріс утричі.

– Люди, які на той час створювали ОСББ, потрапили в капкан до цієї контори, яка не давала можливість людям самостійно розвиватися. Для того, щоб далі утримувати всі ці будинки, «Сантехбудконструкція» сформувала 40 дільниць і змінила назву – на «Нова Якість». Для чого? річ у тім, що вони стали платниками єдиного податку, відповідно змінили ті умови, що не відповідали за конкурсом. І додаткова угода була підписана, на думку експертів і прокуратури, в незаконний спосіб, – зазначає Радуцький.

У зв’язку з цим уже відкрили кримінальне провадження та вручили підозру керівникам «Нової Якості». Також відкрили кримінальне провадження стосовно осіб, які 2018 року підписали ці угоди.

– Ми й надалі триматимемо під контролем ці процеси, адже не може одна фірма-монополіст утримувати всі Черкаси, – говорить депутат.

На думку Олександра Радуцького, насамперед треба створити конкурентні умови для багатьох фірм, що мають зайти на сегмент ЖКГ у Черкасах, і запропонувати містянам абсолютно інші умови й тарифи, щоб вони мали право вибору.

– Черкаси прославилися в сегменті вивезення негабаритного сміття. Наше місто – єдине в Україні, що має таку окрему послугу. Причому вона не передбачена чинним законодавством, тому люди, які мають право на пільги від держави, не можуть їх отримати. Через те, що команда Бондаренка дозволила працювати цій фірмі в Черкасах, ми і звернулися правоохоронних органів, – зауважує Олександр Радуцький.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x