Свідок ігнорує суд: подробиці у справі загибелі директора черкаської школи

Свідок ігнорує суд: подробиці у справі загибелі директора черкаської школи

Чергове засідання в справі смертельної ДТП, у якій загинув директор школи №19 Юрій Лункін, відбулося 15 березня. Про це пише видання «18000».

Попереднє засідання, призначене на 1 лютого, не відбулося через відсутність свідків.

Цього разу вдалося заслухати п’ятьох свідків сторони обвинувачення, а також потерпілих – трьох безпосередніх свідків моменту ДТП та її наслідків, а також двох свідків у частині заявленого цивільного позову.

Безпосередній свідок моменту ДТП, який рухався позаду позашляховика вантажівкою, розповів, що бачив момент зіткнення. Пішохід перебував на переході й від удару відлетів на висоту вуличних ліхтарів. Автівка зупинилася за 300 метрів від місця вчинення ДТП. Із неї, з місця пасажирського сидіння, вийшов чоловік у червоній куртці. Свідок зібрав речі потерпілого, які залишились на пішохідному переході – сумку, телефон, а також один черевик і переніс до тіла. Чоловік розповів, що автівка, яка спричинила ДТП, рухалась значно швидше встановленого обмеження. З його слів, швидкість автівки могла складати до 120 кілометрів на годину. Через розгубленість він не став викликати швидку та невдовзі покинув місце пригоди.

Інший свідок дав дещо розбіжні покази. Він не бачив безпосередньо момент ДТП, проте вже бачив момент, як до тіла з боку автівки рухались двоє осіб. Крім того, він бачив водія вантажівки, який ніс речі з місця пригоди.

Третій свідок, який також бачив лише наслідки ДТП, розповів, що на місці пригоди людина в червоній куртці, яка, за показами водія вантажівки, виходила з пасажирського місця, саме сиділа за кермом.

Зі слів адвоката потерпілої сторони Сергія Василенка, на момент вчинення ДТП у червоній куртці був саме обвинувачений Роман Куниця. Таким чином, він не міг теоретично перебувати за кермом автівки, покидаючи її після ДТП з боку пасажирського сидіння. Проте свідок, який давав покази стосовно цієї людини у залі засідання, не впізнав Куницю. Адвокат потерпілих також додає, що, на його думку, є також й інші докази, які можуть свідчити про те, що за кермом у момент вчинення ДТП перебувала інша особа. Втім, все це має бути досліджено судом у сукупності.

Представники сторони обвинувачення зазначили, що їхня підозра та обвинувачення стосовно Куниці є цілком обґрунтовані й додали, що докази будуть оцінюватися судом сукупно.

Як відомо, на момент вчинення ДТП, окрім обвинуваченого Куниці, в автівці перебувала ще одна особа – бізнесмен та експравоохоронець Юрій Буряк. Нині у справі він проходить як свідок зі сторони обвинувачення. Втім, вже друге судове засідання він ігнорує. Першого разу йому не надіслали повістку. Учора ж у суді повідомили про те, шо цього разу повістку Буряк отримував, однак на засідання не з’явився. Донька загиблого Юрія Лункіна у коментарі виданню «ВиЧЕрпно» розповіла, що на телефонні дзвінки Буряк не відповідає. Аналогічну тезу висловили й у прокуратурі, зауваживши, що телефонували Буряку перед засіданнями, проте слухавки він не взяв.

Нам вдалося сконтактувати з Буряком телефоном, але від будь-яких коментарів він відмовився, лише зазначив, що не зобов’язаний надавати жодних коментарів і що у нас “викривлена інформація”. Після першої розмови Буряк зателефонував і попросив редакцію більше його у цій справі не турбувати. Причин неявки до суду він не назвав. У прокуратурі зауважують, що у разі повторної неявки Буряка, правоохоронці вживатимуть заходів для приводу свідка до зали судового засідання.

Зауважимо, що Буряк є активним користувачем соціальних мереж і на момент учорашнього засідання публікував у мережі рекламу комедійного відео-фільму.

Наступне засідання в справі призначене на 22 квітня. Таким чином, слухання у справі відбуваються один раз у півтора місяця. На наступному засіданні заплановано продовжити слухати свідків, які з’являться до суду. Всього їх у справі 11. І сторона обвинувачення, і представники потерпілих зауважили, що максимально зацікавлені у швидкому та оперативному розгляді справи.

Справа слухається в Соснівському районному суді суддею Ольгою Кончиною. Адвокат обвинуваченого Володимир Орленко раніше був керівником цього суду, звільнений з посади 2017 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x