В Україні оновили розподіл на карантинні зони. Черкащина – «помаранчева»

В Україні оновили розподіл на карантинні зони. Черкащина – «помаранчева»

Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони: суворі обмеження залишилися у чотирьох областях. Про це свідчать дані МОЗ станом на 16 березня, пише ТСН.

 

У зоні з найсуворішими обмеженнями залишилися Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області. Зокрема, у цих регіонах значно перевищені показники госпіталізацій інфікованих COVID-19.

 

У «помаранчевій» зоні перебувають десять регіонів: Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська області. В усіх інших − діють обмеження «жовтої» карантинної зони.

 

З даних Міністерства, показник госпіталізацій перевищений не тільки в областях «червоної» зони. За визначеного показника 60 на 100 тисяч населення, у Києві він становить 79,32, у Вінницькій області − 122,5, у Миколаївській − 89,5, а в Хмельницькій − 75,7.

 

Найвищий показник завантаженості ліжок з киснем станом на 15 березня на Закарпатті − 67,9%, а також на Прикарпатті − 66,5%. До слова, норма становить − 65%.

 

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 16 березня зафіксовано 9 642 нових випадки коронавірусу. Протягом доби від COVID-19 померли 264 людини, ще 6 202 одужали. Було проведено 76 509 тестів.

 

Нагадаємо, від 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з поділом областей на зони за рівнем коронавірусної небезпеки. Базовою була «жовта» зона. Якщо у якійсь із зон погіршиться епідеміологічна ситуація, то місцева влада повинна вжити необхідних заходів з метою недопущення погіршення захворюваності. Зокрема, якщо один із показників «жовтої» зони, буде перевищений, то регіон перейде до «помаранчевого» рівня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x