Ректор ЧДТУ подарував громаді Черкас витинанку Миколи Теліженка

Ректор ЧДТУ подарував громаді Черкас витинанку Миколи Теліженка

Представники Черкаського державного технологічного університету на чолі з ректором Олегом Григором побували на відкритті персональної виставки, присвяченої 70-річчю відомого українського митця, заслуженого художника України Миколи Теліженка. Про це повідомляє пресслужба університету.

Ректор ЧДТУ Олег Григор привітав із ювілеєм Миколу Матвійовича й придбав витинанку із серії “Затоплені села”, щоб подарувати громаді Черкас авторську роботу майстра народного мистецтва, у якій відтворена історія Черкащини, любов до рідної землі, закодована “родова пам’ять”.

— Я хочу, щоб черкасці та гості міста у будь-який час, завітавши до Художнього музею, могли бачити цей витвір мистецтва, адже саме Микола Теліженко здійснив справжній прорив у розвитку витинанки, піднявши його від хатнього рукомесла до образотворчої монументальності. Роботи Миколи Теліженка, кожна з яких унікальна, вражають глибоким проникненням у сутнісні основи буття українського народу і національну самобутність його культурної спадщини, — зазначив Олег Григор.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x