Микола Теліженко презентував персональну виставку витинанок

Микола Теліженко презентував персональну виставку витинанок

Відкриття персональної виставки майстра народного мистецтва Миколи Теліженка відбулося в Черкаському художньому музеї учора, 16 березня, і приурочене до 70-річного ювілею митця.

На виставці витинанки Микола Теліженко представив серії робіт, що відтворюють історію українського народу, його героїчне минуле, глибокий біль нації через війну, боротьбу за свободу й незалежність. Це, зокрема, твори «Плетене подніпров’я», «Трипілля», за мотивами творів Тараса Шевченка, «Велесові перевесла», «Майдан», «Війна на Донбасі» й інші.

На зустрічі Микола Теліженко розкрив творчі моменти створення витинанки, розповів про своє творче життя й відповів на запитання гостей.

На відкриття виставки завітало багато черкащан. Відвідати її можна відучора в Черкаському художньому музеї протягом місяця, до 16 квітня.

Довідково:

Микола Теліженко – Заслужений художник України, член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Народився 16 березня 1951 року у Звенигородці Черкаської області. У 1978 році закінчив Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва. Учасник багатьох міжнародних конкурсів та симпозіумів у галузі скульптурі. Микола Теліженко працює в галузі декоративно-прикладного мистецтва.

Микола Теліженко здійснив справжній прорив у розвитку витинанки, піднявши її від хатнього рукомесла до образотворчої монументальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x