Черкащанин вирощував у своєму гаражі елітні сорти коноплі (ВІДЕО)

Черкащанин вирощував у своєму гаражі елітні сорти коноплі (ВІДЕО)

53-річний житель Христинівки, що на Уманщині, обладнав у своєму гаражі нарколабораторію, оснащену відповідними засобами та знаряддями. Правоохоронці виявили та припинили протиправну діяльність 16 березня. Про це інформує пресслужба ГУНП у Черкаській області.

Чоловік вирощував елітні сорти коноплі. Нині слідчі розглядають кримінальне провадження.

За словами начальника УБН у Черкаській області Юрія Лугіна, під час обшуків фахівці вилучили 23 рослини коноплі (близько трьох метрів висотою кожна), близько 1 кг просушеного суцвіття, а також спеціальне знаряддя для вирощування.

Наркотичні засоби скерували на експертне дослідження в межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років. Також арешт на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років чи позбавлення волі на той самий строк.

Нині триває досудове слідство та вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру й обрання запобіжного заходу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x