Другий етап вакцинації на Черкащині стартує в понеділок

Другий етап вакцинації на Черкащині стартує в понеділок

Із 22 березня розпочнуть роботу перші 24 пункти щеплень, усього їх буде 115. Тоді ж стартує новий етап вакцинації для осіб віком 80+. Про це під час брифінгу повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Наразі Черкащина входить до «помаранчевої» карантинної зони. За словами Скічка, у Черкаській ОДА працюють над тим, щоб рівень захворюваності сповільнився і область не увійшла в «червону» зону.

Зараз у Черкаській області повноцінно працює 9 бригад, що здійснюють вакцинацію. Загалом на сьогодні вакцинувалися 3000 медиків із 7000.

Набір людей віком 80+ відбуватиметься за допомогою сімейних лікарів. Вони наразі обдзвонюють людей, збирають списки охочих вакцинуватися. З понеділка стаціонарні пункти щеплень розпочнуть працювати. Крім того, мобільні бригади також щеплюватимуть людей у віддалених районах.

За словами головної лікарки Черкаської обласної інфекційної лікарні Світлани Волгіної, вакцинація допоможе стримати темпи поширення COVID-19.

Як зазначив директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун, ввакцина AstraZeneca не викликає ускладнень у щеплених лікарів:

– Температура – це нормальна реакція організму на вакцину, це значить, що вона діє. Альтернативни вакцинації сьогодні немає.

Під час брифінгу спростували інформацію щодо летальних випадків від вакцинації Astra/Zeneca на Черкащині. Як пояснив очільник ОДА, це неправда: такі випадки не зафіксовані й загалом по Україні.

Скічко зазначив також, що якість вакцини підтверджена різноманітними міжнародними дослідженнями. Нею вже щеплено близько 17 мільйонів людей у світі.

 

Читайте також: У Черкасах функціонуватиме госпіталь для хворих на COVID-19

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x