Школярі 4-х та 9-х класів не складатимуть ДПА

Школярі 4-х та 9-х класів не складатимуть ДПА

Учні, які завершують здобуття початкової (4-ті класи) та базової загальної середньої (9-ті класи) освіти, цьогоріч не складатимуть ДПА. Про це інформує Міністерство освіти і науки України.

Таке рішення МОН ухвалило у зв’язку з запровадженням карантинних обмежень на території держави як режиму надзвичайної ситуації.

Йдеться про те, що перевищення порогового рівня захворюваності людей гострі респіраторні вірусні захворювання удвічі і більше разів протягом понад 2 тижнів у двох та більше адміністративних районах області, містах або в цілому по країні, інфекційні захворювання людей невиявленої етіології віднесено до надзвичайних ситуацій природного характеру.

Зважаючи на це, МОН звільнило від проходження державної підсумкової атестації здобувачів закладів загальної середньої освіти 4-х і 9-х класів у 2020/2021 навчальному році.

У відповідному документі про освіту учнів, звільнених від ДПА, необхідно зробити запис «звільнений(а)».

«Таке рішення сприятиме організованому завершенню навчального року учнями, які закінчують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, в умовах поширення на території України COVID-19», – йдеться в повідомленні МОН.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x