Нова звичка з «Новою Добою»

Нова звичка з «Новою Добою»

Сніданок – це важливий прийом їжі, який впливає на відчуття ситості протягом дня і зниження голоду ввечері. 

 

При збалансованому харчуванні сніданок повинен становити 25−30% від всього денного раціону.

Чим менше ми з’їли вранці – тим більше з’їмо ввечері. За день організм у будь-якому випадку витрачає певну кількість кілокалорій. Тоді нам уже на психологічному рівні буде складно себе стримувати ввечері, тому що накопичується дефіцит енергії.

 

Експерти рекомендують віддавати перевагу ситному сніданку, наскільки це комфортно для організму.

При цьому він повинен бути насиченим різними компонентами.

Сніданок має вміщувати білки, жири та вуглеводи. Бажано, щоб це було рівномірно.

Вуглеводи – це основне джерело енергії, а білки і жири загальмовують швидкість перетравлення вуглеводів і на довше дають відчуття ситості.

 

Корисний сніданок може утримати від голоду на 5−6 годин.

Щодо застережень, не рекомендується сніданок лише з солодкої їжі. Наприклад, коли це каша, фрукти і солодкий чай – в такому сніданку присутні лише вуглеводи. Для сніданку можна вибрати будь-яку кашу без цукру, яйце, вівсяномлинець, твердий сир, горіхи чи салат, а фрукт може йти на додаток, як десерт».

Снідати рекомендується протягом перших 3 годин після пробудження.

При цьому не варто відкладати сніданок до обіду, навіть якщо вам важко їсти вранці.

 

 

За матеріалами інтернет-джерел

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x