В “екстренці” побільшало дзвінків через первинні ознаки COVID-19

В “екстренці” побільшало дзвінків через первинні ознаки COVID-19

Медики Черкащини отримують велику кількість дзвінків про стан пацієнтів із первинними ознаками COVID-19. Однак фахівці «екстренки» надають лише першу допомогу й ушпиталюють хворих. Про це поінформували в пресслужбі Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Через збільшення кількості випадків захворювань коронавірусом люди більше панікують і частіше викликають швидку, але не звертаються до сімейного лікаря.

– Зараз багато пацієнтів викликають швидку на ситуації, які не зараховані до компетенції швидкої. Бригади працюють з наднавантаженням, практично без заїзду на станції, – зауважили в пресслужбі.

Медики пояснюють, що перший день хвороби і підвищення температури не є приводом для виклику «швидкої».

– В інших областях по 12-15 «ковідних» бригад, а в Черкаській – їх близько 40. Але й ця кількість бригад не встигає виїхати до всіх пацієнтів, бо більшість із них не хоче розуміти різницю між невідкладними станами і сімейною медициною, – додали фахівці.

Відповідно до наказу МОЗ бригади екстреної медичної допомоги лише госпіталізують пацієнтів у важкому стані, а не назначають їм лікування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x