В ОДА говорили про забезпечення АТОвців Канівщини

В ОДА говорили про забезпечення АТОвців Канівщини

Основні принципи щодо соціального забезпечення АТОвців Черкащини, зокрема канівських, роз’яснили в обласній адміністрації голові громадської організації «Канівська спілка учасників АТО» Олегу Клочку. Тут він зустрівся з керівниками обласного Центру допомоги учасникам АТО, Координаційної ради атовців, Держгеокадастру області, директором Департаменту соціального захисту населення ОДА. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Під час зустрічі обговорили питання нарахування пільг для бійців на електроенергію, забезпечення ліками, житлом, земельними ділянками. Директор Департаменту соціального захисту Руслан Чикало детально повідомив про реалізацію діючих державних, а також обласних програм щодо соціального забезпечення учасників АТО, зокрема й житлових, матеріальну допомогу, яку отримують бійці в межах законодавчих норм.
Особливу увагу звернули на земельне питання. Керівниця управління Держгеокадастру області Ольга Залога сказала, що на сьогодні зі 175 звернень канівських атовців уже 105 осіб отримали дозволи на виготовлення технічної документації із землеустрою на ділянки для ведення особистого селянського господарства та 19 – під садівництво – на загальну площу понад 183 га. Затверджено 32 проекти. Відмов 40 – у зв’язку з відсутністю згоди землекористувача чи недоліки в оформленні документації. Фахівці управління розглядають усі звернення, зазначають в управлінні. При цьому готові йти назустріч, зокрема при потребі – детально розглянути кожну справу.

– Важливою у цій ситуації є співпраця усіх сторін, зокрема й на місцях, – зауважив керівник Координаційної ради учасників АТО Олександр Тіхонов, звернувшись до керівника громадської організації. – Таким чином будь-які питання, що виникають, можемо вирішувати разом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x