В Уманській лікарні відкрили нове приймальне відділення

В Уманській лікарні відкрили нове приймальне відділення

Приймальне відділення екстреної медичної допомоги відкрили в Уманській міській лікарні. Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Це перше з восьми таких відділень, які запрацюють на Черкащині.

Ремонт та облаштування відділення вартував 5,5 млн грн у межах програми Президента України “Велике будівництво”. Сюди придбали УЗД-апарат, томограф, рентген-обладнання. До відділення прийматимуть осіб, яких доставили бригади швидкої медичної допомоги, направили на госпіталізацію лікарі лікувально-профілактичних закладів або які звернулися самостійно.

У цілодобовому режимі у відділені чергуватиме лікар з невідкладних станів (лікар-терапевт) і лікар травматолог-ортопед, медичні сестри, лаборант, молодший медичний персонал. Відділення розташоване на першому поверсі терапевтичного корпусу, оснащене централізованою системою подачі кисню.

Загалом Уманська міська лікарня обслуговує майже 240 тисяч жителів тутешніх населених пунктів. У нововідкритому відділенні прийматимуть і жителів сусідніх областей. Крім того, саме в цьому регіоні пролягають дві траси, де трапляються аварії. Тож саме тут потерпілим надаватимуть невідкладну допомогу.

Нині ж в лікарні чекають на ангіографічне обладнання. Це буде вже другий такий апарат на Уманщині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x