Відійшов у вічність керівник ансамблю “Росава”

Відійшов у вічність керівник ансамблю “Росава”

Пішов із життя Осауленко Сергій Сергійович – художній керівник ансамблю “Росава” Черкаської обласної філармонії. Про це повідомили на сторінці установи у фейсбуці.

Сергієві Сергійовичу було 49 років.

Прощання з митцем відбудеться завтра, 25 березня, у Будинку трауру з 15:30 до 16:30.

 

Свій творчий шлях Сергій Осауленко розпочав художнім керівником дитячого оркестру духових інструментів при Черкаському центрі дитячої та юнацької творчості.

Митець укладав всю свою душу і творчі сили в організацію виконавського життя і Черкаського муніципального духового оркестру: з 2002 року талановитий митець – другий диригент, з 2004 року Сергій Осауленко – головний диригент.

З 2012 року по 2018 рік Сергій Сергійович успішно працював другим диригентом академічного малого симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії. Чимало мистецького натхнення та надзусиль Сергій Сергійович поклав на створення перекладень і аранжувань виконуваних творів для різних складів оркестру та різноманітних інструментальних  ансамблів. Як провідний диригент академічного симфонічного оркестру, що пропагував серйозну музику серед молодіжної слухацької аудиторії, Сергій Осауленко виступив одним із ініціаторів, активних  натхненників та організаторів циклу концертів “Суботні зустрічі з оркестром”.

З 2018 року очолив ансамбль “Росава”  Черкаської обласної філармонії та відразу приніс свій творчий стиль у якісний розвиток ансамблевого музичного мистецтва Черкащини.

Сергій Осауленко належав до когорти мистецьких керманичів, творчий стиль яких був позначений сучасними та багатосторонніми підходами у мистецько-просвітницькій практиці, особливою зосередженістю та ретельністю у відточуванні кожного штриха виконуваної музичної композиції, винятковою продуманістю в організації репетицій, серйозним і відповідальним ставленням до кожного концерту, адже завжди митець  хотів донести до слухача всю глибину думки, яку закладено в музиці.

Світла пам’ять… Щирі співчуття рідним та близьким.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x