Підприємці і наймані працівники Черкащини отримають «карантинні» виплати

Підприємці і наймані працівники Черкащини отримають «карантинні» виплати

Уряд обіцяє виділити із держбюджету по 8 тисяч гривень для малого бізнесу та найманих працівників у «червоних» карантинних зонах. Крім того, місцева влада може збільшити ці виплати. Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Органи місцевого самоврядування мають долучитися до виплати фінансових компенсацій малому бізнесу та найманим працівникам. Таким чином можна буде збільшити суму у 8 тисяч гривень, яку виплатять із державного бюджету.

– Зараз склалася ситуація, коли «червоний» рівень епідемічної небезпеки оголошено в ряді областей і міст. В останні тижні ВООЗ фіксує зростання захворювання – і, на жаль, смертності від Covid – у всьому світі. Тому не виключено, що в Україні кількість областей, які опиняться в червоній зоні, буде збільшуватися. Одночасно в Офісі Президента України розуміють, що в умовах карантину життєво важлива підтримка малого бізнесу і найманих працівників підприємств, діяльність яких вимушено припиняється, – повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у фейсбуці.

За його словами, станом на зараз розроблений такий механізм нарахувань і виплати компенсацій: за рахунок коштів державного бюджету виплачуватимуться 8000 гривень, а за рахунок місцевого бюджету має бути додана сума, розмір якої визначить орган місцевого самоврядування. Заявки, як і раніше, будуть прийматися через додаток «Дія».

– Упевнений, що центральна влада свої зобов’язання виконає. Чекаємо на підтримку лідерів місцевих громад, – сказав Тимошенко.

Заступник керівника ОП нагадав, що в грудні-січні підприємцям у вигляді компенсації з держбюджету вже було виплачено 3,6 млрд гривень.

Раніше Кирило Тимошенко пояснив, що рішення про жорсткі карантинні обмеження в Україні наразі вводять за регіональним принципом. Їх ухвалює влада кожної області або міста з огляду на поточну ситуацію в регіоні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x