У Черкасах відкрили виставки «Родинний дивосвіт»

У Черкасах відкрили виставки «Родинний дивосвіт»

У межах проведення обласного фестивалю «Родинні скарби Черкащини» відбулося відкриття виставки «Родинний дивосвіт» майстрині-аматорки з села Краснопілка  Паланської ОТГ Євгенії Шпори.

Виставка є першою презентацією нового проекту «Майстри-аматори Черкащини», що започаткований КУ «Черкаський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» у співпраці КЗ «Обласна бібліотека для юнацтва ім. В. Симоненка».

На виставці представлені творчі роботи Євгенії Шпори (вишивка: скатертини, доріжки, серветки, картини, рушники та нова колекція вишитих диванних подушок); доньки Наталії Некраси (вишивка: чоловічі сорочки, жіночі блузи, рушники та флористика: композиції з живих та штучних квітів, сувеніри); внучки Анастасії Настаченко (ручна та машинна вишивка: хустки, декоративні подушки, колекція одягу «Трипільські ілюзії»: жіночий одяг, сувеніри) та внука Андрія Некраси (фотознімки).

Роботу виставки вітальним словом та поетичними рядками свого вірша «Висить вишитий рушник, висить над образами» відкрила письменниця НСПУ Катерина Вербівська, завідувачка відділу читальних залів обласної бібліотеки для юнацтва ім. В. Симоненка.

Із вітальним словом виступила очільниця управління культури та культурної спадщини Черкаської ОДА Людмила Фіть, яка зазначила доцільність цього проекту. Привітала з презентацією всю творчу родину та побажала нових творчих здобутків.

До вітальних слів долучилася завідувачка відділу фольклору та етнографії ОЦНТ Наталія Сайченко, яка акцентувала увагу на важливості даного проекту.

Екскурс родинної виставки «Родинний дивосвіт» провела Наталія Некраса.

Виставка діятиме до 22 квітня, тож охочих ознайомитися з роботами Євгенії Іванівни та її родини запрошують до Обласної бібліотеки для юнацтва ім. В. Симоненка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x