Нова звичка з “Новою Добою”

Нова звичка з “Новою Добою”

Смузі це густий напій на основі свіжих або заморожених подрібнених у блендері овочів, ягід, фруктів, трав і спецій. Він містить низку важливих мікроелементів: клітковину, вітаміни, смак і текстуру продуктів. Тому не дивно, що це один з найкращих способів почати свій день.

Смузі на сніданок – не лише легка альтернатива, але і неймовірно корисна їжа. Він зменшує залежність від солодкого, покращує травлення та допомагає позбутися від токсинів. Щоб переконати вас у цьому, пропонуємо переглянути п’ять аргументів.

Джерело харчових волокон

Напій, для приготування якого потрібно виокремити лише три хвилини, наповнений поживними волокнами. Вони є одним з найважливіших компонентів для контролю ваги тіла і здорового обміну речовин. Якщо волокон достатньо в щоденному раціоні, отже ви можете не хвилюватися за різкий набір ваги. Зокрема, перетерті овочі та фрукти містять велику кількість мікроелементів, які необхідні для здорового функціонування всіх органів.

Відновлення водного балансу

Протягом ночі організм витрачає значну кількість води, відповідно йому необхідно швидко відновлюватися. Для цього дієтологи рекомендують випивати після пробудження склянку води. Однак не всі радісно починають день з напоїв, а перша рідина зазвичай надходить в організм лише разом з кавою.

Ранковий смузі – це смачний компроміс, який заряджає енергією і запобігає зневодненню організму. А для найкращого ефекту – замініть молоко або йогурт звичайною водою.

 

Альтернатива сніданку

Безліч людей прокидаються без апетиту та нехтують приготуванням їжі. Однак задля дотримання збалансованої дієти необхідний сніданок. Люди, які починають день зі сніданку легше худнуть і без проблем підтримують вагу. Водночас ранковий прийом їжі зменшує бажання перекусити протягом дня. Щоб вирішити ранковий конфлікт між «можу» та «хочу», дієтологи рекомендують уживати смузі. Він збагатить вас необхідними мікроелементами без відчуття переповненості шлунка.

Додаткова доза овочів і фруктів

За останніми рекомендаціями, нам потрібно вживати не менше п’яти порцій овочів і фруктів протягом дня. І, звичайно, смузі допоможе і в цьому! Якщо ви не знаходите часу для корисних перекусів, спробуйте замінити їх цим напоєм. Такий початок дня позитивно вплине на відновлення організму.

 

Економія часу

Смузі готується швидше за каші, яєчні та навіть каву. Усе, що вам потрібно зробити, – кинути овочі та фрукти в блендер. Спробуйте змішати цитрусові, червоні ягоди та м’яту. Або банани, вівсянку молоко і мед. А хочете – поекспериментуйте з авокадо, шпинатом та імбиром. Варіантів неймовірно багато і всі вони дуже прості в приготуванні.

Тому можете сміливо замість звичного сніданку випивати смузі. Ви отримаєте шалену дозу вітамінів і корисних мікро- та макроелементів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x