У Черкасах збільшився рівень забруднення повітря

У Черкасах збільшився рівень забруднення повітря

Антициклональний характер погоди, який панує на Черкащині, зумовлює суху, морозну та маловітряну погоду. Тому викиди автотранспорту, котелень та підприємств накопичуються у приземному шарі атмосфери. У результаті створюються несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері, про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського Гідрометцентру.

Так, за даними лабораторії спостережень за забрудненням атмосфери, у центрі Черкас рівень забруднення діоксидом азоту становив 1,7 гранично допустимих концентрацій.

За прогнозом синоптиків, завтра погоду Черкащини продовжить формувати північно-західна периферія антициклону. Опадів не передбачається, морози послабшають, температурний фон почне зростати: вночі -10-15º, вдень -5-10º.

Тому 1 лютого 2017 року очікуються метеоумови, що сприятимуть накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря, забруднення повітря діоксидом азоту збільшиться.

Невеликі опади та послаблення холоду можливе в кінці робочого тижня та на вихідних. Саме тоді очищення атмосфери покращиться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x