Черкаські співробітники Служби судової охорони стали донорами крові

Черкаські співробітники Служби судової охорони стали донорами крові

Фахівці Територіального управління Служби судової охорони в Черкаській області здали кров для потреб хворих у «Biopharma Plasma Черкаси».

Напередодні т.в.о. начальника медичної служби Територіального управління Марія Карась розповіла співробітникам як правильно готуватися до здачі крові та яких правил варто дотримуватися перед донацією. Вона зазначила, що одна доза крові може врятувати життя й поліпшити здоров’я декільком пацієнтам.

– Також донорська кров необхідна для надання невідкладної допомоги та планового лікування. Компоненти крові унікальні й незамінні, яких щодня потребують хворі у відділеннях гематології, хірургії та онкології. Також їх використовують в акушерстві, під час лікування поранених або проведення складних хірургічних утручань, – зауважила Карась.

– Це найменше, що ми можемо зробити, аби допомогти врятувати чиєсь життя: поділитися краплиною своєї крові, – переконані заступник начальника Територіального управління полковник Служби судової охорони Ярослав Хряпак та співробітники Максим Батрак, Валерій Орел, Артур Терещенко.

Довідково: Донорство – одна зі складників здорового способу життя. Багаторічні дослідження стану здоров’я активних донорів не виявили жодних порушень у стані здоров’я, що були б спричинені донацією крові або її компонентів.

Користь донорства:

– контроль за станом здоров’я;
– профілактика серцево-судинних захворювань;
– шанси на виживання;
– працездатність;
– тривалість життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x