Уманським рибалкам нагадали про небезпеку тонкої криги

Уманським рибалкам нагадали про небезпеку тонкої криги

Задля попередження виникнення надзвичайних подій на кризі 30 січня співробітники Уманського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області вирушили в профілактичний рейд місцями, де зазвичай збирається найбільша кількість рибалок. Одним із найулюбленіших місць рибалок в місті Умань є Осташівський ставок, куди й вирушили рятувальники. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Щорічно тонкий лід стає причиною загибелі людей і, зазвичай, серед них найчастіше виявляються рибалки або діти. З початку року в області зафіксовано два випадки провалу людей під лід. На щастя, трагічних наслідків вдалося уникнути, в обох випадках потерпілих було врятовано.

З року в рік любителі зимової риболовлі масово вирушають на річки, ставки та озера. Проте, часто громадяни нехтують правилами безпеки і вважають: якщо лід є міцним, то нещасних випадків не виникне. Але навіть у морозну погоду існує небезпека опинитися у воді або на відірваній крижині.

Під час заходу співробітники ДСНС роз’яснили рибалкам правила безпеки на кризі та вручили листівки і пам’ятки попереджувального характеру.

– Не виходьте на тонкий лід! Безпечна товщина крижаного покриву – 10 см, а для групи людей – 15 см. Не відпускайте дітей гуляти на замерзлі водойми, проводьте з ними роз\’яснювальну роботу. Уникнути пригод на льоду можна, якщо дотримуватися правил безпеки. При виникненні надзвичайної ситуації телефонуйте за номером «101», – застеріг начальник районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Олександр Лебідь.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x