Всеукраїнські Ігри Нескорених уперше відбудуться в Черкасах

Всеукраїнські Ігри Нескорених уперше відбудуться в Черкасах

Четверті всеукраїнські змагання Ігри Нескорених вперше відбудуться в Черкасах цьогоріч. Захід планують провести 27 червня на Центральному стадіоні. Про це повідомили в пресслужбі Черкаської міської ради.

За словами координаторки проєкту Ігри Нескорених в Україні Оксани Горбач, «Invictus» означає незламний або нескорений і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли в собі сили до нових звершень.

– Ми проводимо Ігри Нескорених, тому що такі заходи сприяють реабілітації поранених бійців, привертають увагу до проблем їхньої соціальної адаптації, а також виховують повагу до людей, які гідно служать своїй країні, – пояснила Горбач.

За останні роки багато видів спорту адаптували, аби дати змогу учасникам бойових дій, які зазнали контузії та поранень також ними займатись.

Тож ветерани виступатимуть у таких дисциплінах:

легка атлетика – біг на 100 м, 400 м та 1500 м, штовхання ядра, метання диску, пауерліфтинг;

веслування на тренажерах – спринт одна хвилина та витривалість чотири хвилини;

велоспорт – на шосе 5 км.

– Ігри Нескорених повинні виходити за межі столиці та йти у регіони. Важливо, щоб міські та обласні органи влади проводили мультиспортивні заходи з адаптивних видів спорту для учасників бойових дій з залученням їхніх родин та друзів, – заужив заступник міністра у справах ветеранів України Ігор Безкаравайний.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x