У Черкаській медакадемії 60 працівників щепилися проти COVID

У Черкаській медакадемії 60 працівників щепилися проти COVID

Черкаська медична академія долучилася до кампанії імунопрофілактики від COVID-19. Загалом у закладі вакцинувалися 60 співробітників, інформують в навчальній установі.

 

– Ми – медичні працівники, – сказала ректор академії Інна Губенко, – І тому прекрасно розуміємо, що одним із найдієвіших методів захисту від COVID-19 є вакцинація. Вона є фактором переривання поширення збудника і захворювання на COVID-19. Викладачі академії проводять заняття в лікувальних закладах, ведуть прийом хворих, частина студентів також працюють, тому ризик передачі інфекції маємо досить високий.

Проректор з науково-методичної роботи, інфекціоніст за фахом, Олександра Шевченко додала, що в академії здійснюється комплекс протиепідемічних заходів для попередження передачі коронавірусної інфекції серед студентів, викладачів і співробітників.

Також продовжує свою роботу створений на базі академії тренінговий центр для мобільних бригад щодо правил організації і техніки проведення щеплень від гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, а також щодо навичок надання невідкладної допомоги в разі розвитку післявакцинальних реакцій / ускладнень. Навчання проходять лікарі та медичні сестри з Черкас та різних районів Черкащини. А щеплення співробітникам навчального закладу проводила бригада, яка вже раніше пройшла навчання саме в академії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x