Нова звичка з «Новою Добою»

Нова звичка з «Новою Добою»

Щоб змінити харчові звички, потрібен деякий час. Зачасту такі зміни бувають необхідні. Наприклад, якщо ви звикли їсти багато жирного, смаженого, солодкого, борошняного, і це почало позначатися на здоров’ї та вазі, то очевидно, що харчові звички потрібно міняти. Пропонуємо вам 10 простих ідей, як можна покращити свої харчові звички вже зараз.

 

1. Не все відразу

А саме, не всі зміни − за один день. Спробуйте почати з малого, наприклад, прибрати якийсь один шкідливий продукт, відмовитися від пізніх перекусів, додати в раціон продукти з пробіотиками, замість солодкого десерту їсти фрукти, а замість чіпсів − тарілку салату зі свіжих овочів. Звички змінюються не за один день, і харчові звички − не виняток.

 

2. Здорові перекуси

Немає нічого поганого в тому, щоб перекушувати між сніданком та обідом або обідом та вечерею. Питання в тому, якими продуктами ви перекушуєте. Фрукти, овочі, горіхи, молочні та кисломолочні продукти, кисломолочний або адигейський сир, фруктові та овочеві смузі − всі ці продукти не тільки добре наситять, але й будуть корисні для здоров’я.

 

3. Побільше води

До того, як пити ранковий чай або каву, спробуйте випивати склянку звичайної води. Пийте звичайну води протягом дня невеликими ковтками. Не забувайте, що іноді спрага може маскуватися під відчуття голоду, тобто вам здається, що ви хочете їсти, а насправді вашому організмові потрібна звичайна вода. Не варто пити багато води на ніч, оскільки це може призвести до набряків.

 

4. Снідайте

Сніданок − дуже важливий прийом їжі, який пропускати небажано. Щоправда, як показали дослідження, важливо не тільки те, чи снідаєте ви, але й те, чим ви снідаєте. Так, корисним сніданком стане вівсяна каша, йогурт або кисломолочний сир, курячі яйця, горіхи та інші продукти з високим вмістом білка. Наприклад, на сніданок можна приготувати смузі з йогуртом, сиром і полуницею − смачно та корисно.

 

5. Маленькі тарілки

Щоб менше з’їдати, спробуйте таку просту хитрість − використовуйте тарілки трохи менші за розміром, ніж ті, до яких ви звикли. Так, ви будете з’їдати менше, при цьому вам буде здаватися, що ви з’їли звичайну порцію.

 

6. Достатньо спіть

Одна з причин переїдання протягом дня − дефіцит здорового нічного сну. Спіть мінімум 7–8 годин на добу. Якщо вам складно заснути, спробуйте такі прості рекомендації: почніть займатися спортом, не сидіть пізно ввечері за комп’ютером та не пийте каву перед сном, для вечері вибирайте продукти з високим вмістом білка.

 

7. Заміняйте продукти

А саме, заміняйте шкідливі висококалорійні продукти більш корисними продуктами, в яких менше калорій. Наприклад, замість солодкого борошняного десерту зробіть собі фруктовий смузі, замість білого хліба візьміть цільнозерновий, замість майонезу − йогурт без добавок або сметану.

 

8. Корисні бактерії

Корисні бактерії, такі як пробіотики та болгарська паличка − корисні для роботи шлунково-кишкового тракту, підвищують імунітет, допомагають підтримувати здорову вагу. На щастя, сьогодні є багато різних напоїв із високим вмістом корисних бактерій: кефір та простокваша, ряжанка та закваска, йогурт, айран та інші. Ці продукти містять пробіотики, вітаміни, мікроелементи та інші корисні речовини, необхідні для здоров’я й гарного самопочуття.

 

9. Беріть із собою на роботу обід

Щоб не їсти шкідливу їжу протягом дня, беріть із собою на роботу їжу, приготовлену вдома. Рис або гречка з маслом, відварені або запечені овочі зі сметаною − ось лише кілька ідей смачного й корисного обіду, який можна взяти з собою на роботу.

 

10. Побільше овочів та фруктів

Овочі та фрукти − прекрасне джерело вітамінів, мікроелементів, необхідної для здоров’я клітковини та інших корисних речовин. Крім того, в них порівняно небагато калорій, тобто вони не зашкодять фігурі. Яблука, ягоди, різні види капусти та зелені листові овочі, морква, буряк, цитрусові − це доступні та корисні продукти, які повинні бути в раціоні у кожного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x