Програма Президента у 2021 році забезпечить приймальні відділення у лікарнях сучасною технікою на 6 млрд грн

Програма Президента у 2021 році забезпечить приймальні відділення у лікарнях сучасною технікою на 6 млрд грн

Відремонтовані і реконструйовані у межах програми Президента «Велике будівництво» приймальні відділення українських лікарень отримають у 2021 році 4656 одиниць медичного обладнання на суму понад 6 млрд гривень, повідомляє «РБК-Україна».

 

Програма по оновленню приймальних відділень «Emergency» є частиною «Великого будівництва» Президента Володимира Зеленського.

«Вперше план реконструкції більше 200 приймальних відділень лікарень по всій країні президент Зеленський озвучив ще в доковідну епоху – в лютому 2020 року. У програмі «Emergency» упор робиться не тільки на ремонті і будівництві приймальних відділень, а й на їх якісному оснащенні сучасною медичною апаратурою», – повідомило видання.

Нові приймальні відділення отримають техніку, яка дозволить лікарям рятувати життя українців: ангіографи, ендоскопи, електрокардіографи, підйомники пацієнтів, дефібрилятори, функціональні ліжка, апарати штучної вентиляції легенів, монітори пацієнта, центральні кисневі станції з мережею, апарати серцевого масажу, центральні станції моніторингу, аналізатори крові, біохімічні аналізатори, коагулометричні аналізатори, МРТ.

 

За словами журналістів, багато лікарень, особливо в райцентрах, до сих пір не мали подібної техніки, тому пацієнтів доводилося возити в обласні центри.

Деякі райони України тепер назавжди забудуть страшну практику, коли треба було їхати за десятки кілометрів до обласного центру і втрачати дорогоцінний час для порятунку життя.

На 100% роботи по реконструкції приймальних відділень завершені у Чернівецькій, Луганській і Черкаській областях. В середньому по Україні приймальні відділення вже готові на 90%.

Станом на середину березня в 90 з 202 прийомних вже завершена реконструкція. У Дніпропетровській області завершено 9 об’єктів з 13, в Черкаській та Донецькій – по 8 об’єктів, Київської та Херсонської – по 7, Чернівецькій, Луганській, Львівській і Чернігівській – по 5. 75 об’єктів скоро будуть здані в експлуатацію – там роботи завершені на 80-99%.

 

«Максимальної динамікою будівельних робіт в 2021 році відзначилися Дніпропетровщина, Львівщина і Вінниччина – більше третини робіт було виконано вже в цьому році», – повідомляється в статті.

Як раніше заявив заступник глави Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко, співпраця уряду і регіонів у 2021 році переходить на новий рівень у сфері розвитку інфраструктури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x