Ротарійці вакцинувалися від COVID-19 в Черкаському онкодиспансері

Ротарійці вакцинувалися від COVID-19 в Черкаському онкодиспансері

Члени ГО «Rotary Club Cherkasy» вакцинувалися від COVID-19 у Черкаському обласному онкодиспансері вчора, 1 квітня.

Ротарійці протягом тривалого часу надають спонсорську та волонтерську допомогу маленьким пацієнтам обласного Центру дитячої онкології та гематології. Зокрема, нещодавно вручили сертифікат на 55 тисяч доларів для закупівлі медичного обладнання в рамках програми глобального гранту разом з Фундацією Ротарі «Дамо дітям надію на життя», який реалізований завдяки фінансовій підтримці ротарійців з США, Туреччини та України. Ротарійці постійно надають «шефську» допомогу дитячому онкоцентру та дарують подарунки до свят, які підвищують настрій і дають сили онкохворим діткам та їх батькам в боротьбі з хворобою.

А вчора частина членів ГО «Ротарі-клуб “Черкаси”» вже на запрошення керівництва медичного закладу в особі Віктора Парамонова та завдяки турботі медичного персоналу про збереження здоров’я своїх багаторічних партнерів по соціальній роботі, саме в часи загострення епідситуації в Україні та чергової хвилі світової пандемії прийшли отримати профілактичні щеплення від COVID-19 і закликали вакцинуватися інших.

Після щеплення вони розповіли, що почуваються добре, ніяких незвичайних відчуттів не мають.

– Ніяких негативних змін після вакцинації в організмі не відчуваю, почуваюся чудово. Загалом увесь цей процес сприйняла спокійно і дуже рада, що отримала вакцину. Я впевнена, що користі від неї більше, ніж шкоди, тому людям треба менше збирати різні плітки і боятися, не варто вірити в негативні неперевірені та фейкові новини щодо вакцини. Краще прислухатися до думки довірених медичних фахівців та професійних лікарів, яким для нас є членкиня «Rotary Club Cherkasy» Ольга Палійчук. Вона отримала першу дозу вакцини ще в лютому цього року однією з перших у складі колективу обласного онкодиспансеру, як лікар, та, як виявилося, першою серед усіх ротарійців в Україні. Тому і ми радимо всім потурбуватися про своє здоров’я та використати захисні можливості вакцинації для цього! – поділилася членкиня Ротарі-клубу Олеся Теліженко.

Ротарійка і членкиня громадської організації ГО «Батьки за вакцинацію» Ольга Яловенко розповіла, що направду приємно вражена від великої кількості охочих вакцинуватися.

– Я була під 111-м номером у сьогоднішній черзі, а це означає, що наше населення свідоме й відповідально ставиться до щеплення від ковіду. Радію, що отримала нагоду вакцинуватися і бажаю, щоб якомога більша кількість людей скористалися цієї можливістю, адже щеплення зменшить ризики інфікування коронавірусом для багатьох та доведено захистить від важкого перебігу з кисневою підтримкою в разі все ж таки виникнення захворювання, – розповіла Ольга Яловенко.

За словами ще одного учасника сьогоднішньої вакцинації Олега Бурячка, перевага щеплення не лише в тому, що воно допомагає запобігти можливому інфікуванню таким небезпечним коронавірусом, а й у тому, що невдовзі саме такий метод захисту від COVID-19 може стати, з огляду на кризові обставини перебігу світової пандемії в різних країнах світу, основною вимушеною мірою та «перепусткою» для поїздок і подорожей за кордон, за якими ми всі вже скучили.

– Після вакцинації почуваюся добре. За порадою медиків, 30 хвилин ми побули під наглядом лікарів та медичних сестер обласного онкодиспансеру – ніяких негативних змін. Сьогодні ми, на жаль, знову спостерігаємо значний спалах захворюваності на коронавірус, важко хворіють та помирають люди різного віку, тому я закликаю всіх уберегтися і не нехтувати можливістю проведення профілактичного щеплення, яку нам надає безоплатно держава, – зазначив Олег Бурячок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x