«80% мають легкий перебіг хвороби», – Світлана Волгіна

«80% мають легкий перебіг хвороби», – Світлана Волгіна

Перші симптоми коронавірусної інфекції аналогічні для будь-якого респіраторного захворювання. Це – слабкість, температура, ломота в м’язах та суглобах. У 80% випадків коронавірусна хвороба має легкий перебіг. Про те, як визначити, що у вас саме коронавірус та які рекомендовані лікарями дії при захворюванні, розповіла керівниця Черкаської міської інфекційної лікарні Світлана Волгіна, повідомляють у пресслужбі ЧОДА.

 

Симптоми ковіду притаманні й ГРВІ, стверджує лікарка. Будь-яке респіраторне захворювання має різні форми перебігу: від легкої до хвороби з ускладненнями. За статистикою, як і рік тому, більшістьпацієнтів Черкащини мають субклінічний або легкий перебіг хвороби. Такі пацієнти можуть отримувати лікування амбулаторно під наглядом лікаря.

– Тільки 20% потребують стаціонарного лікування, – каже Світлана Волгіна. – Розвиток хвороби залежить від того, як кожен поводить себе у перші дні. При початкових ознаках будь-якого захворювання найголовніша порада – лишитися вдома. По-перше, ми не наражаємо на небезпеку інших та не поширюємо інфекцію далі. По-друге, особа з легкими симптомами, яка перебуває вдома у комфортних умовах, має шанси швидше впоратися з хворобою. Однією з особливостей коронавірусної хвороби є вплив на нервову систему та психо-емоційний стан. Тому дуже складно при перших симптомах стриматися і не поїхати до лікаря чи на КТ.

Втім, перші п’ять днів захворювання не дають підстав для призначення медикаментозного лікування, адже коронавірусна інфекція та пневмонія, спричинена цим вірусом, швидко не розвиваються. Тож, пацієнтам у цей період призначають вітамінотерапію, збалансоване харчування та температурний режим. Обов’язковий зв’язок із сімейним лікарем.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x