Минулої доби на Черкащині зайнялося 16 пожеж в екосистемах (ВІДЕО)

Минулої доби на Черкащині зайнялося 16 пожеж в екосистемах (ВІДЕО)

За минулу добу в Черкаській області виникло 18 пожеж, 16 із яких рятувальники ліквідували в екосистемах. Про це інформує пресслужба Управління ДСНС у Черкаській області.

Пожежі сухої трави та очерету впродовж доби зафіксували в більш як половині районів області. Загалом вогонь поширився на загальній площі  близько 35 га.

На ліквідацію вогню залучали рятувальників Чигиринського, Смілянського, Монастирищенського, Шполянського, Корсунь-Шевченківського, Уманського, Жашківського, Золотоніського, Драбівського районів та Черкас. У гасінні пожеж сухотрав’я також брали участь місцеві пожежні команди села Медведівка Чигиринського району, сіл Червона Слобода та Леськи Черкаського району, села Стеблів Корсунь-Шевченківського району, села Бабанка Уманського району, села Бузівка Жашківського району  та пристосована техніка сільськогосподарського підприємства «Нива» Золотоніського району.

Найбільша кількість пожеж в екосистемах зафіксована в Чорнобаївському районі. Наймасштабніша з них виникла на території Сулинського ландшафтного заказника Нижньосульського національного природного парку площею близько 4 га. Під час пожежі виникла загроза перекидання полум’я на розташований поруч лісовий масив. На ліквідацію пожежі співробітники 6-го державного пожежно-рятувального поста підняли весь особовий склад.

Станом на 6:30 2 квітня ознаки горіння сухої трави та очерету відсутні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x