Портрет сучасного підприємця: у Черкасах відбувся тренінг для військовослужбовців та членів їхніх сімей

Портрет сучасного підприємця: у Черкасах відбувся тренінг для військовослужбовців та членів їхніх сімей

Тренінг «Портрет сучасного підприємця» відбувся в межах проєкту Міжнародного фонду соціальної адаптації «Норвегія-Україна».

До заходу долучилися слухачі курсу «Основи підприємництва: відкриття власного бізнесу» з професійної перепідготовки військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей в Україні.

Тренінг провели черкаські психологині Наталія Мисан і Любов Жеребньова. Вони залучені до проєкту, зокрема, і для загальної підтримки учасників, врахування їхніх пропозицій, удосконалення завдань з огляду на психологію людини.

Під час неформальної зустрічі учасники працювали над виокремленням важливих рис підприємця будь-якого рівня. Вони обговорили психологічні передумови успішної реалізації в бізнесі, можливі ризики й перешкоди, проблеми мотивації та уникнення «вигорання».

Як зазначила одна з лекторок, психологиня Любов Жеребньова, тренінг – це важливий складник у підготовці учасників підприємницьких курсів.

– Важливо, що присутня аудиторія змотивована. Учасники переймаються своєю участю, дискутують – а це ознака того, що вони зацікавлені. Причому у них є бажання розглядати конкретні ситуації, історії успіху тощо. Сьогоднішня зустріч матиме продовження й надалі буде зосереджена на дослідженні особистості підприємця, – зазначила Любов Жеребньова.

За словами пані Любові, подальші теми циклу тренінгів залежатимуть від очікування й запитів слухачів. Вони стосуватимуться психологічних аспектів, що допоможуть учасникам проєкту успішно реалізувати себе в бізнесі.

Учасниця тренінгу Наталія Бесараб поділилася, що сьогоднішня зустріч відкриває очі на нові грані й можливості, сприяє кращому пізнанню себе.

– Допомагає те, що багато хто з присутніх уже спробував себе в підприємництві, й отримані сьогодні знання систематизують наш набутий досвід і вміння, – зауважила пані Наталя.

Наталія Бесараб має власний бізнес, але паралельно плекає надію на втілення ще однієї підприємницької ідеї.

–  Я давно займаюсь рукоділлям, маю власні напрацювання. Зі свого магазину експортую товари за кордон. Але часом настає такий момент, коли хочеться спробувати щось нове. Тож є ідея заснувати творчу студію – не лише для майстер-класів, а також для створення наборів з інструкціями для втілення мистецьких задумів. Хочеться, щоб така робота передбачала персональний підхід до кожної людини, яка хоче відтворити красу. І от я розумію, що просто відкрити приміщення не вийде, коли не оперуєш усіма підприємницькими знаннями, що потрібні для старту. Тому я й долучилася до проєкту – щоб мати ґрунт під ногами, – розповіла пані Наталія.

За словами керівника проєкту «Норвегія-Україна» від громадської організації «Межа.ЮА» Олександра Тимошенка, сьогоднішній тренінг – своєрідний вишкіл для учасників.

– Фактично з цього проєкту ви певною мірою виходите управлінцями, адже набули такого досвіду, якого до цього не мали, – зазначив Олександр Тимошенко.

Читайте також: У Черкасах відбувся семінар «Грантові програми для бізнесу»

Реклама

5 2 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x