Нова звичка з «Новою Добою»

Нова звичка з «Новою Добою»

10 звичок, які допоможуть використовувати свій час ефективно

Насправді, ми можемо стільки всього зробити, якщо у нас є цілі та можливості. Головне зрозуміти, що час – наш друг, а не ворог. Усе, що для цього потрібно – правильно організувати себе та свій час. Людина, яка не може контролювати своє життя та бути дисциплінованою, не може досягти бажаних успіхів. Що слід зробити насамперед:

 

  1. Плануйте свій час

Коли у вас є план набагато простіше побудувати свій день. Ви знаєте, які є завдання та можете одразу почати їх виконувати, не витрачаючи час на те, щоб згадати, що ви хотіли б зробити. Заведіть гарний блокнот або планер, в який захочеться багато писати.

 

  1. Визначте цілі

Це одна з основних речей в плануванні. Ви повинні чітко розуміти хочете ви досягнути певних цілей або ні, і в залежності від цього координувати свої дії на шляху до їхнього досягнення.

 

  1. Визначте головні пріоритети

Звісно, ви хочете зробити все, але у вас банально не вистачить часу для того, щоб охопити всі проєкти. Розкладіть завдання за пріоритетністю та виконуйте їх почергово. Тут на допомогу може прийти матриця Ейзенхауера. В іншому випадку – ви будете постійно відчувати стрес і ваша продуктивність знизиться.

 

  1. Делегуйте

Делегування один із найважливіших принципів продуктивності в роботі. Не намагайтесь зробити все самі та дозвольте іншим виконувати певні завдання.

 

  1. Записуйте те, що ви повинні зробити

Ви можете використовувати блокнот, календар, планер. Це допоможе дотримуватись плану та швидше досягнути виконання своїх цілей.

 

  1. Менше відволікайтесь

Існує безліч пожирачів часу: соціальні мережі, телебачення, пусті розмови, багато людей зранку одразу беруть у руки смартфон – все це забирає у нас безліч дорогоцінних хвилин і навіть годин.

 

  1. Робіть перерви

Навіть, якщо зараз ви думаєте, що це тільки відтягує виконання роботи − це не так. Маленькі перерви допоможуть вам відволіктись та відновити сили.

 

  1. Говоріть “ні”

Ця рекомендація стосується таких речей як перфекціонізм, нетермінові справи, багатозадачність, які насправді не приносять нам користі.

 

  1. Терміни

Встановлюйте терміни для будь-якого завдання. Це допоможе дисциплінувати себе та не затягувати виконання ваших цілей.

 

  1. Перевіряйте себе

Щоб не робити двічі одне й те саме, перевіряйте всі свої дії, це значно зекономить ваш час.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x