Якою буде погода на Черкащині в лютому?

Якою буде погода на Черкащині в лютому?

За багаторічними даними спостережень для лютого характерні нестійкі погодні процеси: значна мінливість метеорологічних елементів, велика кількість небезпечних явищ погоди (мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, посилення вітру, хуртовини). У цьому місяці збільшується на 1,5 години тривалість світового дня та на 30 годин тривалість сонячного сяйва. Погода першої половини місяця дуже схожа на січневу: ті ж морозні ясні ночі, снігопади та хуртовини, але в другій половині проявляються перші ознаки майбутньої весни.

Різкі зміни температури повітря у лютому посилюють негативну дію небезпечних явищ погоди. Якщо вони спостерігаються в комплексі, то навіть і помірної інтенсивності. З посиленням температурних контрастів посилюються вітри, зростає активність атмосферних процесів.

За повідомленнями начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, перша половина зими 2016-2017 років видалася найхолоднішою за останні п’ять років, оскільки спостерігалося тривале утримання низьких температур повітря, що зумовило перевитрати паливно-мастильних матеріалів для обігріву будинків, лікарень та дитячих закладів. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом синоптиків, лютий на Черкащині очікується в межах норми із незначним дефіцитом опадів. Середньомісячна температура повітря -3º при кліматичній нормі -4°, кількість опадів 29 мм, при кліматичній нормі 38 мм.

У першій половині лютого можливі сильні морози до 18-24º. У середині місяця вірогідна перша спроба переходу середньодобової температури через 0º, але потім зимовий характер погоди повернеться і триватиме до кінця першої декади березня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x