Понад 10 500 грн сягає середня заробітна плата в області

Понад 10 500 грн сягає середня заробітна плата в області

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у лютому 2021 р. становила 10 588 грн, що у 1,8 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (6000 грн) і становила 101,2% до січня 2021р. та 118,5% до лютого 2020 р. Про це інформують у ГУ статистики в Черкаській області.

 

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносилися державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування, фінансова та страхова діяльність, а серед промислових видів діяльності – постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції, виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,3–1,8 раза.

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався в діяльності у сфері творчості, мистецтва та розваг, в установах поштової та кур’єрської діяльності і не перевищував 62% від середнього рівня по економіці.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x