Продукти для очищення крові

Продукти для очищення крові

Існують продукти, які сприяють очищенню крові. Якщо ви нездужаєте, і виникла необхідність в оновленні крові, збільшість калькість цих харчів у своєму раціоні.

Морква
Моркву ми їмо чи не кожен день, однак такої кількості для відчутного ефекту недостатньо – фахівці радять випивати склянку морквяного соку через день.
Корисно також споживати її сирою у салатах – обов’язково ці страви заправляти рослинною олією, адже жири необхідні для засвоєння вітамінів, які містить морква. А ще моркву можна пекти, тушкувати або варити. Ще варіант споживання моркви – у вигляді пюре, яке можна поєднати з гарбузом. Але всього має бути в міру: не слід їсти більше 300 грамів моркви на добу. Звісно, якщо ваш організм не потребує навмисне збільшених порцій.

Червоний буряк
Салат із сирого тертого буряка з олією добре очищує кров. Тушкований, печений, варений – він підвищує гемоглобін. Врахуйте тільки, що сирий коренеплід протипоказаний тим, у кого хворий шлунок. Споживати його надмірно дієтологи теж не радять.

Гарбуз
Незамінний для очищення організму, і зокрема крові, він підвищує стійкість людинии до нестачі кисню. Сік і м’якоть із нього можна їсти у необмеженій кількості. Особливо корисні будуть салати з сирого тертого гарбуза з родзинками.

Томати
Їх додають до лікувального харчування для очищення крові та лікування недокрів’я. Склянка томатного соку щодня допоможе покращити склад крові. Однак при жовчнокам’яній хворобі налягати на помідори не слід, адже вони можуть спричинити спазм жовчного міхура. Для підтримки хорошого самопочуття здоровій людині достатньо буде 200 г томатів на добу.

Хрін та часник
Хрін прекрасно чистить кров, особливо його радять жінкам після 40 років. Одна чайна ложка хрону на добу допоможе стабілізувати властивості крові і позбавить від кровотеч.
Часник позитивно впливає на серцево-судинну систему, відновлює кровоносні судини. Намагайтеся класти часник у якомога більше страв, адже він покращує стан крові, лімфи і має омолоджуючу дію.

Перець і пастернак
Червоний солодкий перець стимулює кровотворення й очищує кров. У свіжому вигляді його додають у салати, у перші страви, фарширують і тушкують.
Корінь пастернаку додає організму бадьорості, збільшує життєву силу, налагоджує кровотворення. Пастернак кладуть у супи, роблять із нього пюре, додають в овочеві салати.

Сливи і фундук
Сливи свіжі та чорнослив теж зара­ховують до продуктів, які очищають кров і організм у цілому.
Фундук стимулює кровотворення, посилює кровоносну систему, покращує роботу серця, зміцнює імунітет і додає сил.

Прянощі
Кориця чинить м’яку кровоочисну дію і укріплює імунітет.
Червоний перець стимулює крово­творення і очищує кров.
Куркума активізує вироблення крові і запобігає розвитку злоякісних утворень.
Шафран обновлює кров, покращує обмін речовин, добре впливає на жіночу статеву систему.
Гвоздика корисна для очищення лімфатичної системи. Її додають у лікери, компоти, супи, гарніри, маринад. Однак із гвоздикою слід бути обережним, якщо у вас запалення або гіпертонія.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x