Студенти ЧНУ стали донорами до Дня здоров’я (ФОТО)

Студенти ЧНУ стали донорами до Дня здоров’я (ФОТО)

Сьогодні, у Всесвітній день здоров’я, студенти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького стали донорами плазми крові у Biopharma Plasma Cherkasy.

До акції долучилося близько 20 студентів ННІ фізичної культури і спорту. Багато хто – постійні донори, дехто прийшов на донацію вперше.

Голова студентської ради інституту Анна Скачкова – донор уже близько двох років.

– Сьогоднішня акція для студентів Інституту фізкультури має важливе значення, ми приурочили її і Всесвітньому дню здоров’я, і вчорашньому Дню спорту. Учасників довго кликати не довелося – було багато охочих, – розповідає Анна.

Представниця пресклубу інституту Аліна Миронюк прийшла на донацію вперше.

– Чесно кажучи, дуже хвилююся. Але якщо можеш зробити добру справу – то треба. Тим більше у День здоров’я! Ми разом гуртувалися в соцмережах і заохотили багато студентів. Для всіх нас донорський досвід – це добра справа, – говорить Аліна.

До акції долучився один із постійних гостей Biopharma Plasma Cherkasy – студент ІІІ курсу Михайло Якунін.

– Для мене донорство – як ефект метелика, коли одна незначна подія може спровокувати вагоміші. Так невелика кількість крові чи плазми крові може допомогти врятувати чиєсь життя. Іще одна з мотивацій – стати почесним донором. Щоб отримати це звання, треба зробити 60 безоплатних донацій плазми і 40 донацій крові. Сьогодні я на донації вже 16 раз, – зазначив Михайло.

Директор Biopharma Plasma Cherkasy Ярослав Березань зауважив, що студенти ЧНУ завжди активно долучаються до таких акцій.

– Я радий, що молодь така свідома і робить добру справу. Причому не одноразово, а регулярно, адже студенти ЧНУ – часті гості на донації, – зауважив Ярослав Березань.

 

 

 

 

Читайте також: «Biopharma Plasma Черкаси» та Центр зайнятості обговорили співпрацю

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x