Олександр Скічко відвідав «Юрія-Фарм»

Олександр Скічко відвідав «Юрія-Фарм»

Компанія з топ-5 кращих фармацевтичних виробництв України діє в Черкасах. 204 млн одиниць лікарських засобів у рік, понад 86 млн одиниць виробів медичного призначення – все це виготовляють на потужностях корпорації «Юрія-Фарм». Нині ж тут готуються до запуску виробництва вакцини проти коронавірусу.

 

 

Потужності підприємства у ході робочого візиту оглянув голова облдержадміністрації Олександр Скічко. Відзначає, фармацевтична кухня – вражаюча.

Засноване у 1990 році, нині підприємство увійшло до трійки лідерів в галузі Фарма та у двадцятку компаній у загальному рахунку за Індексом інновацій (за результатами оцінки в рамках спецпроекту Mind «Індекс інноваційності українських компаній»).

Компанія виробляє більше 100 асортиментних позицій. 25 % виробленої продукції відвантажуються на експорт, постачання препаратів здійснюється до 20 країн світу.

 

 

– Компанія розробляє і впроваджує у виробництво інноваційні лікарські засоби: для терапії соціально значущих захворювань. Застосовує біотехнології. За багатьма напрямами вона не просто вітчизняний лідер, а й світовий. Її представництва відкриті у восьми країнах світу. Наразі «Юрія Фарм» готує свої потужності, щоб розгорнути виробництво РНК-вакцин від COVID-19. До речі, шприци, якими вакцинують українців, – від черкаської компанії. Так, і той, яким вакцинували Президента України Володимир Зеленського, – теж, – зазначив Олександр Скічко.

 

 

Але навіть при всіх успіхах однієї окремої компанії є куди рости всій галузі, певен голова ОДА. Так, за його словами, на виробництво основних фармацевтичних продуктів і препаратів у загальному обсязі реалізованої промислової продукції Черкащини торік припало всього лише 6,2 %. І це в період, коли фармацевтична галузь багато в чому визначає національну та оборонну безпеку країни.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x