Відділення тимчасового перебування літніх людей створять у Черкасах

Відділення тимчасового перебування літніх людей створять у Черкасах

На базі територіального центру надання соціальних послуг планують створити відділення тимчасового перебування літніх людей, які очікуватимуть на поселення до інтернатних установ. Про це інформує заступниця міського голови Марина Гаркава.

У період з 2019 до березня 2021 року департамент соціальної політики отримував інформацію про 35 осіб похилого віку, які мають ускладнення стану здоров’я, не здатні до самообслуговування та не мають власного житла.

У зв’язку з чергою на отримання путівок на поселення до інтернатних установ, підопічні вимушені чекати 2–3 місяці. А час очікування для тих громадян, які до отримання путівки потребують ще й відновлення документів, призначення пенсії, становить від 4 до 6 місяців.

– На жаль, не всі доживають до цього часу, оскільки вже перебувають у тяжкому стані. Деяких «важких» підопічних вдається розмістити до лікувальних установах міста, де вони перебувають тривалий період. Однак у  такому випадку ці заклади змушені виконувати невластиву функцію зі здійснення догляду за престарілими та хворими людьми, – розповідає Марина Гаркава.

Можливістю вирішення проблеми є створення відділення тимчасового перебування громадян похилого віку та осіб з інвалідністю у територіальному центрі, в якому надаватимуть послугу з короткотермінового проживання з постійним стороннім доглядом.

За словами Марини Гаркавої, протягом цього періоду підопічним оформлятимуть документи на поселення до інтернатних закладів. У бюджеті розвитку міста на 2021 рік передбачені кошти на ремонт і облаштування такого відділення. Зараз працюють над механізмами впровадження і втіленням проєкту в життя.

Читайте також: Нові тарифи та правила призначення пенсій: зміни у квітні

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x