Черкаський спортсмен виборов чотири «золота» на чемпіонаті України

Черкаський спортсмен виборов чотири «золота» на чемпіонаті України

Чотири «золота» і «бронзу» 17-річний гімнаст із Черкас Ілля Ковтун виборов на своєму першому дорослому чемпіонаті України. Змагання тривали у Кропивницькому 2–7 квітня.

Ілля Ковтун, який за віком ще мав би змагатися з юніорами, вперше виступав на дорослому чемпіонаті й досягнув високих результатів. Спортсмен зміг перемогти гімнастів, які мають титули чемпіонів та призерів Олімпійських ігор.

Черкаський спортсмен став абсолютним чемпіоном із гімнастичного багатоборства та виборов «золото» у вільних вправах, кінь-махах і вправах на паралельних брусах. Також серед нагород Іллі – «бронза» в опорному стрибку та ІV місце у вправі на кільцях.

За останні років 20 Черкащина не мала таких високих досягнень серед гімнастів.

Невдовзі, 20–22 квітня, у Швейцарії відбудеться чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики, на якому виборюватимуть ліцензії на Олімпійські ігри в Токіо. Ілля Ковтун стане учасником цього чемпіонату.

Ілля Ковтун – вихованець Черкаської ОДЮСШ «Олімпія». За словами головного тренера збірної України Геннадія Сартинського, черкасець – найсильніший у команді саме в багатоборстві. І він цілком може потрапити на Олімпіаду в Пекін, хоча на той момент йому ще навіть не виповниться 18 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x