Звенигородські лісівники успішно використовують техніку для відгортання снігу

Звенигородські лісівники успішно використовують техніку для відгортання снігу

Звенигородським лісівникам сніжна зима не заважає працювати, адже підприємством закуплено відвали для відгортання снігу, які допомагають легко та своєчасно справлятися із сніжним покривом на дорогах у разі потреби. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Перший такий агрегат було придбано ще два роки тому, і його застосування продемонструвало зручність, мобільність та ще й значну економічну ефективність. Вони прості у використанні – кріпиться такий відвал до колісного трактора МТЗ-82.Б

– Станом на сьогодні кожен наш підрозділ має такий відвал, і, відповідно, самостійно регулює власні потреби у проведенні робіт з розчищення доріг від снігу, – пояснює директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко. – Коштує така конструкція порівняно недорого, тому дозволяє нам ще й заощаджувати, адже завдяки цьому практично не використовуємо послуги важкої автодорожної техніки під час снігопадів.

Крім того, як наголошує Анатолій Проценко, тут ще варто враховувати й соціальну складову. Адже нерідко саме до лісівників звертаються сільські та селищні голови за допомогою у подоланні наслідків зимової стихії та снігових заметів. Тож досить часто працює лісова техніка на подвір\’ях шкіл, дитячих садочків, допомагає пробивати дороги та шляхи для місцевого населення.

За словами головного лісничого підприємства Сергія Тлустого, ще однією перевагою використання таких відвалів є економія паливно-мастильних матеріалів. Коли трактор їде на певну лісову ділянку для виконання трелювальних робіт, до нього чіпляється відвал, тож по ходу свого руху він одночасно ще й прогортає лісову дорогу від снігу для нормального пересування, – додає головний лісничий підприємства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x