Посівна кампанія розпочалась на Черкащині

Посівна кампанія розпочалась на Черкащині

Повномасштабна посівна кампанія сільськогосподарських культур на Черкащині стартувала на початку квітня. Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації.

За оперативною інформацією, станом на 8 квітня, під урожай 2021 року сільгосппідприємствами області посіяно 29,6 тис. га. ранніх ярих зернових та зернобобових культур (що складає 6,3 % від запланованих площ 471,1 тис. га): ярого ячменю – 27,9 тис. га, ярого вівса – 0,2 тис. га, гороху – 1,5 тис. га. та ярого ріпаку – 1,2 тис. га.

Одночасно аграрії здійснюють комплекс агротехнічних заходів відповідно сезонних потреб при проведенні польових робіт, у т.ч. із закриття вологи, внесення мінеральних добрив, засобів захисту рослин тощо.

За результатами обстеження посівів озимих зернових культур під  урожай 2021 року, встановлено, що з посіяних 234,4 тис. га, у доброму та задовільному стані знаходиться майже 224,9 тис. га (95,9%), у слабкому та зрідженому стані – 9,5 тис. га (4,1%).

Сходи озимого ріпаку в доброму та задовільному стані знаходяться на площі 13,8 тис. га (90,7%), у слабкому та зрідженому стані – на 1,4 тис. га (9,2%).

Читайте також: На Черкащині посилиться тепла погода

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x