Відтепер владу в Золотоноші контролюватиме «Народна рада»

Відтепер владу в Золотоноші контролюватиме «Народна рада»

Нещодавно у районі створено Золотоніську міськрайонну громадську організацію «Народна рада». Це юридичне утворення, офіційно зареєстроване в управління юстиції шляхом повідомлення. 25 лютого відбулася зустріч голови районної ради Валерія Саранчі з громадським активом цієї організації.

Про це «Новій Добі» повідомилив Золотоніській РДА.

«Народна рада» складається з активістів Майдану, свідомих громадян, які були на Майдані в Києві, відвідували всі віче в столиці та зібрання у місті Золотоноша, громадських активістів, представників політичних сил «Удар», «Свобода», а також громадської організації «Правий сектор».

Мета створення «Народної ради» – налагодження конструктивного діалогу з органами влади і місцевого самоврядування. Її активісти виступають за те, щоб розділити з владою відповідальність за життя громад міста і району, а також здійснювати контроль за діями влади.

Орган управління «Народною радою» – колегіальний, так звана сітьова демократія: єдиного лідера чи конкретного керівника немає. Рада функціонуватиме за напрямками роботи: освітянський, правопорядок, інформаційний та ін., за кожним буде закріплено відповідальну особу відповідно до фаху і досвіду роботи.

Фінансування ради – це членські внески активістів і добровільні пожертви від меценатів. Все відбуватиметься на громадських засадах. Кожен житель району може стати до лав «Народної ради», якщо хоче спробувати свої сили у громадській роботі. Заохочується внесення нових прогресивних ідей стосовно розвитку культури, ідейно-патріотичного виховання молоді, налагодження зв’язку із правоохоронними органами і сільськими громадами кожного населеного пункту Золотоніщини.

Офіс «Народної ради» буде розташовуватися у приміщенні районної ради.
У «Народній раді» немає політичних пристрастей, політична агітація заборонена, адже це вільне утворення задля відповідальності за громаду, спільного пошуку рішень, реагування на помилки, допомоги у вихованні молоді, ствердження і популяризації споконвічних українських духовних цінностей. Саме Майдан пробудив відчуття дружби, єдності, довіри між людьми, братерства, адже кожен може сподіватися на того, хто поряд.

Ціль «Народної ради» – пробудити громаду до відповідальності. Якщо ти активний, ініціативний, хочеш зробити щось корисне для свого народу – ця організація для тебе. Для її створення використано прогресивний досвід інших країн. Наприклад, волонтери в Америці записуються на громадські роботи завчасно, адже це дуже престижно. Розроблено уроки для дітей з демократично-патріотичним спрямуванням, хочемо провести уроки – роз’яснення.
Один із напрямків роботи – діяльність самооборони. «Народна рада» намагається активізувати правоохоронні органи на захист прав і свобод громадян. Останнім часом трапляється таке, що карні справи не порушуються або безпідставно закриваються. Якщо є факти корупції правоохоронців, прохання до громадян повідомляти про це. Ми за те, щоб не було посадових злочинів. У громадян зневіра: чого йти в міліцію чи до влади, якщо нічого не зміниться? Тож «Народна рада» пропонує посередницькі послуги, вона вказуватиме на недоліки органів прокуратури, міліції, працівників ДАІ. Зокрема, багато правопорушень сталося на виборах, можливо, люди боятися сказати про це, то зараз можна надати відповідні факти.

Так, «Народна рада» не може відповідати за всю країну, але її члени хочуть завести нормальні порядки у себе вдома, втілити свої задуми і мрії у Золотоніському районі.
На хвилі ідейного виховання «Народна рада» звертається до сільських голів з проханням розмістити у селах інформацію про Небесну сотню. У лютому 2014 року у нас з’явилися нові герої 21 сторіччя. Тож треба вшанувати загиблих, більше знати про них, молитися за них, тим більше зараз, під час посту. Люди не повинні чекати підштовхування від влади, вони самі мають згуртовуватися, йти, робити щось, а влада повинна скеровувати і допомагати. Інформація про Небесну сотню, ці дошки пам’яті – ніби вектор правильного руху, ми повинні діяти так, як ці хлопці ,що загинули на Майдані.
Дошки пам’яті і пошани Героїв повинні бути в кожному селі.

«Народна рада» – це толерантні особистості, які виступають за розвиток громад, за правопорядок, за те, що б народ не сидів і не чекав, що хтось прийде і щось для нього принесе готове. Треба самим засукати рукави і працювати.
Якщо ви вважаєте так само, то ставайте працювати поряд з нами!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x