Небезпечним транспортом у Черкасах займеться комісія

Небезпечним транспортом у Черкасах займеться комісія

У Черкасах створили тимчасову робочу групу, яка має взятись за перевірку місцевих перевізників на предмет дотримання ними угод та безпеки руху. Власне мова про таку комісію зайшла після двох резонансних випадків із небезпечною поломкою міських автобусів на повному ходу. Наказ про створення комісії, до якої увійдуть фахівці управління транспорту Черкаського міськвиконкому та представники кількох громадських організацій, підписав директор департаменту житлово-комунального комплексу Олександр Яценко. Очолить її його перший заступник Олексій Шкіньов. Свої висновки перевіряючі мають зробити у термін із 3 до 28 лютого і не пізніше 7 березня.

За словами начальника управління транспорту Віталія Москаленко, перевірятимуть, зокрема, чи дотримуються водії маршруток графіків руху, визначатимуть кількість машин на маршруті, час їхнього «простою», на якій дистанції автобус зупиняється до краю проїжджої частини (за правилами не більше 0,5 метра), а також санітарний стан автобусів. Власне комісія має також, окрім покладених на неї завдань, надати свої пропозиції щодо покращення роботи автотранспорту та тролейбусів, що здійснюють пасажирські перевезення у Черкасах.
Нині в місті працюють 24 автобусні маршрути та 12 тролейбусних, на яких щодня курсує 260-270 автобусів та 43 тролейбуси.

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x