Цього тижня на Черкащині погода буде мінливою

Цього тижня на Черкащині погода буде мінливою

Після сонячних та помірно теплих вихідних погода змінюється – впродовж поточного тижня переважатиме циклонічний характер погоди. У найближчі дві доби хмарна погода сприятиме зменшенню припливу сонячного тепла до земної поверхні та мінімізує виникнення заморозків. Температура вночі +4..9º, вдень +13..15º. Істотних опадів не очікуємо. Про це інформують у Черкаському гідрометцентрі.

 

Уже у четвер атмосферні фронти південного циклону «XANDER» принесуть на Черкащину порцію дощів різної інтенсивності, які «протримаються» аж до суботи.

 

Як відомо, саме з південними атмосферними вихорами пов’язуються найбільш інтенсивні опади, оскільки вони формуються над Середземним морем і добре насичуються вологою. Температура суттєво не зміниться вночі +4..9º, вдень +8..13º. Обов’язковою деталлю гардеробу стане парасолька, а плани на наступні вихідні по посадці картоплі доведеться скоригувати.

 

Волога погода на фоні помірного весняного тепла знизить горимість у природних екосистемах області та очистить атмосферу від шкідливих домішок.

Незважаючи на часті чергування хвиль холоду та тепла, погодні умови початку квітня цілком задовільні для вегетації озимих культур та проведення польових робіт. Прогрітий ґрунт на глибині 10 см до 6−8° та оптимальні його вологозапаси сприяли формуванню вторинної кореневої системи, завдяки якій із ґрунту поглинається найбільше мінеральних речовин і води.

Щодо середньострокових перспектив, то за попередніми оцінками на активне тепло чекаємо в третій декаді квітня, однак вірогідність дощів значно зменшиться.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x