Черкасці на соціальні потреби перерахували майже 90 млн грн єдиного внеску

Черкасці на соціальні потреби перерахували майже 90 млн грн єдиного внеску

Як повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк, у першому місяці 2017 року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від платників податків, які перебувають на податковому обліку в ДПІ у м. Черкасах, склали 89,8 млн грн, що на 14,6 млн грн більше, ніж у січні 2016 року. Темп росту склав 119,5.
Нагадуємо, що терміни сплати ЄСВ для фізичних осіб – підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, у 2017 році залишаться незмінними. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкаси.

Фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ (останній день сплати за ІV квартал 2016 року – 19.01.2017). Фізичні особи – підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний рік, до 10 лютого наступного року (останній день сплати – 09.02.2017). Особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року. Фізичні особи – підприємці зобов’язані подавати звіт незалежно від ведення підприємницької діяльності (крім фізичних осіб – підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування і звільняються від сплати єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію за віком або соціальну допомогу).

Також, з 01.01.2017 року фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, звільняються від сплати за себе ЄСВ, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Зазначена норма не застосовується до осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x