На Віче пам’яті в Черкасах ушанували загиблих українських бійців

На Віче пам’яті в Черкасах ушанували загиблих українських бійців

Учора на Соборній площі представники черкаського осередку партії «Європейська Солідарність» зібралися на Віче пам’яті для вшанування пам’яті Героїв, які загибли на російсько-українській війні.

На вечір пам’яті, приурочений 7-й річниці від початку війни, завітали й учасники бойових дій, волонтери та рідні полеглих бійців.

Депутатка Черкаської обласної ради Оксана Циганок запросила до промови кожного, кому є що сказати, – як це відбувалося під час Революції Гідності.

– Чомусь прийнято саме 14 квітня вважати початком антитерористичної операції, але насправді вона розпочалася раніше – 20 лютого, ще в Криму. І це не АТО, не ООС, це російсько-українська війна! Я пам’ятаю свої перші поїздки на війну, тоді я сподівалася на нашу швидку перемогу. Якби хтось мені сказав, що вона триватиме довгих 7 років – ніколи б не повірила… Сьогодні страшно подумати, що кінця цій війні ще не видно, що зараз ворог стоїть на кордоні, – заявила Оксана Циганок.

Вона подякувала волонтерам, які попри все, від самого початку бойових дій, допомагали військовикам і звичайним людям у непростих умовах. Вони роблять це й досі.

Депутат Черкаської облради Роман Сущенко, який тривалий час перебував у полоні Кремля, зауважив:

– Сьогодні гартується наша нація. Вшануймо тих, хто поклав свої життя на вівтар перемоги й захисту незалежності України, вшануймо і їхні родини. Пам’ятаймо, хто наш ворог, і готуймося до відповіді на нові можливі загрози.

Бути завжди напоготові у своїй промові закликав і депутат Олександр Тимошенко.

Також на Віче взяли слово ветерани російсько-української війни.

– На війні не так страшно, як удома. Удома треба сидіти й переживати. На війні ж ти знаєш, де ворог, і знаєш, що маєш захищати свої землі, – зазначив доброволець Тарас Теліженко.

Доброволець Андрій Зеленько подякував тим, хто пам’ятає про війну й не забуває про бійців на Сході.

– Морально дуже тяжко… Так, тут у нас – мирно і спокійно, життя вирує, кожен має свої пріоритети… На війні ж є чорне і біле: знаєш, на кого можеш покластися. Не забуваймо про те, що триває війна. І будьмо готові до того, що завтра ситуація там може змінитися. Пам’ятаймо тих, хто поліг за Україну. Це недаремно, бо ми дбаємо за наше майбутнє, – сказав Андрій Зеленько.

Волонтер, учасник черкаського автомайдану Олексій Святенко розповів, як нещодавно до його музею завітали діти. Вони підходили до експонатів війни і розпитували про принцип дії автомата.

–  Свідомість змінилася не тільки у дорослих, а й у дітей. Вони теж готові йти на захист держави. Сьогоднішня дата насправді – біда і горе. Тут зібралося небагато людей, але ми всі – велика родина. Як волонтер скажу, що це – потужна сила, що змінила Україну назавжди, – сказав Олексій Святенко.

Ветеран-прикордонник Руслан Батир сказав:

– Мені було дуже боляче дивитися, як наші війська виходили з Криму з опущеними головами. Я не хочу бачити поразку України знову.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x