Черкаська область отримала понад 4700 доз вакцини CoronaVac

Черкаська область отримала понад 4700 доз вакцини CoronaVac

На Черкащині почали використовувати вакцину від компанії Sinovac Boitech. Вчора область отримала 4 720 доз вакцини її виробництва CoronaVac. Захворіти на коронавірус від цієї вакцини – не можна, каже головна санітарна лікарка області Людмила Кравченко. Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської ОДА.

 

Щеплять учителів, які працюють на ЗНО, та мало мобільних громадян. Вакцина сертифікована та дозволена для використання в Україні.

Препарат інактивований, містить вбиті частинки вірусу, які після вакцинації формують тривалий поствакцинальний імунітет навіть із урахуванням мутації вірусу.

– Вакцина виготовлена за традиційною технологією, її використовують у 14 країнах світу, де вже підтвердили високу ефективність препарату на рівні 73 %, що значно вище, ніж на перших етапах випробувань, – відзначає Людмила Кравченко. – Термін придатності вакцини – 24 місяці, випускається вона у флаконах, що полегшує роботу для медиків. Для повної імунізації необхідно 2 дози препарату, інтервал введення – 28 днів. За кожним щепленим відразу буде зарезервована 2-га доза вакцини цієї ж партії.

Зберігається вакцина при температурі 2−8 градусів у захищеному від потрапляння світла місці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x