Директорка Медведівського опорного закладу освіти стала стипендіаткою європейської програми

Директорка Медведівського опорного закладу освіти стала стипендіаткою європейської програми

Директорка опорного закладу освіти «Медведівський ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Максима Залізняка» Ірина Казначей пройшла відбір для міжнародного стажування керівників освіти House of Europe (програма для творчого та професійного обміну між Європейським Союзом та Україною) і за результатами захисту проєктів перед європейськими та українськими експертами посіла друге місце та отримала персональну стипендію для професійного розвитку від House of Europe.

 

У березні минулого року House of Europe оголосило грант на проєкти для управлінців освіти. Із 270 учасників із усієї України відібрали десятьох. Це були представники із Черкаської, Волинської, Харківської, Дніпропетровської, Хмельницької, Львівської, Запорізької областей.

На жаль, через пандемію коронавірусу поїздку по навчальних закладах Словаччини відмінили. Тож із 6 по 14 березня цього року в онлайн-форматі відбулася перша Digital Labs, тобто стажування для учасників.

 

− Протягом 10 днів ми мали сесії із експертами з Європи, зокрема Нідерландів, Словаччини, Польщі, із провідними освітянами України, виконували завдання, розробляли методологічні рекомендації, засновані на досвіді проактивних освітян з усієї Європи, щоб робити впевнені кроки до Нової української школи. На завершення потрібно було захистити проєкт. Наша команда, я і Ольга Тарнавська із Хмельницької області, обрали тему «Моніторинг освітніх процесів», − розповідає пані Ірині. − Вражень позитивних у мене багато, це було надзвичайно цікаво. Дуже корисний досвід отримала, я в захваті від тих людей, із якими познайомилася, від спілкування з ними.

 

 

Програма «House of Europe» створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. Вона фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю. «House of Europe» фінансує стажування, навчальні подорожі, нетворкінг, резиденції та інші форми професійного обміну. Метою поїздки для освітян у межах програми «House of Europe було вивчення кращих освітніх практик у школах Словаччини та Фінляндії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x